Fitness 26. ožujka 2024.

8 jednostavnih navika pomoću kojih Salma Hayek ostaje u formi

Foto: instagram/salmahayek
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Glumica Salma Hayek (57) podijelila je na svom Instagramu fotografiju na kojoj uživa na plaži, a mnogi su u komentarima hvalili njezinu zavidnu figuru. No, što Salma točno radi kako bi ostala u formi?

Dok neki iskaču iz kreveta i idu u teretanu u šest ujutro, Salma Hayek ima opušteniji pristup tjelovježbi, pa i prehrani. Kako bi ostala u formi i zdrava, drži se ovih osam navika koje ne zahtijevaju puno truda. 

Pazi na svoje držanje

Zbog svog užurbanog rasporeda što ponekad uključuje i duge radne dane od po 20 sati, Salma je za People rekla da rijetko kad ima vremena za vježbanje u teretani. Unatoč tome, naučila je "pasivno" trenirati svoje tijelo. "Jedna žena iz Londona mi je pokazala kako mogu držati svoje tijelo na način da moji mišići budu aktivni cijeli dan. Čak i kad perem zube, moji mišići rade"

Salma je objasnila da je riječ o restorativnoj jogi pomoću koje može zategnuti mišiće. "Opustite ih i usredotočite se na dijelove koje treba koristiti. Ako ste svjesni svog tijela, iznenadili biste se učinkom koji ono može imati", dodala je.

Restorativna joga je opuštajuća praksa koja se temelji na usporavanju i otvaranju tijela kroz pasivno istezanje. Tijekom te vrste joge, možda se uopće nećete kretati, već ćete raditi samo nekoliko položaja. Time ćete opustiti i tijelo i um, samo trebate obratiti pozornost na svoje disanje i biti svjesni osjeta i misli koje se mogu pojaviti piše VeryWellFit

Osim što je nježna za tijelo i potiče duboku relaksaciju, restorativna joga može poboljšati vaš san, raspoloženje, fizičko i mentalno zdravlje, a može pomoći i u smanjenju mišićno-koštanog bola. 

Uključuje ples u svoje vježbe

Kada vježba, Salma voli svoje treninge učiniti ugodnijima pa uz neke vježbe voli i zaplesati. Tako primjerice dok hoda po traci za trčanje, veselo njiše bokovi u ritmu glazbe.

Svakodnevno se kreće sa svojim psima

Šetnja sa psima omiljena joj je vježba. Jednom je na Instagramu, uz sliku svojih ljubimaca, napisala: "Ovo je moja verzija vježbanja i ovo su moji treneri".

Voli odmarati kad god može

Ponekad, kada ne zna bi li vježbala ili zaplivala u oceanu, Salma će radije odmoriti uz omiljeno piće na plaži piše Women's Health. Bitna je ravnoteža, zar ne? 

trening Možda te zanima... Tjedni raspored vježbanja: Snaga, kardio i dani odmora Fitness

Važno joj je da uživa u vježbanju

Kada vježba, trudi se da to budu treninzi u kojima će uživati. 

Sara Shears, bivša Salmina trenerica, rekla je za Shape da glumica preferira kardio i intervalne treninge visokog intenziteta uz malo treninga snage. 

fitness Možda te zanima... Ako je cilj mršavljenje, treba li raditi kardio prije ili poslije treninga snage? Fitness

Voli plivati i provoditi vrijeme vani

Iako Salma to nigdje nije izričito naglasila po njezinim objavama na Instagramu moglo bi se zaključiti da voli plivati. Plivanje je inače izvrsno za kardiovaskularnu zdravlje i vježba je za cijelo tijelo. Također je odlična opcija za svakoga tko ima ozljede koje zahtijevaju kretanje s manjim intenzitetom piše Woman's Health.

Jede hranu u kojoj uživa

"Ne volim dijete i nisam dobra u tome", rekla je Salma.

Umjesto ograničavanja, jede uravnoteženu prehranu s puno hranjivih sastojaka, ali tu i tamo uživa i u ne tako zdravim namirnicama poput sladoleda i kaže da to hrani njezinu dušu.

Također voli piti svježe cijeđene sokove. "Kad sam pod stresom, okrećem se hrani za utjehu. Nakon  čišćenja organizma sokovima, motivirana sam jesti zdravije, a ne emocionalno. Čišćenje je poput moje meditacije. Tjera me da zastanem, usredotočim se i razmislim o tome što unosim u svoje tijelo. Obvezujem se svom zdravlju i 'resetiram se'", opisala je. 

Dijeta sokovima može biti korisna kada je potrebno pročistiti organizam, napraviti manju stanku u probavljanju složenih sastojaka hrane te brzo skinuti pokoji kilogram viška. Ipak, te iste dijete kroz dulji period uzrokuju tjelesnu iscrpljenost, prehrambene deficite i ozbiljne zdravstvene probleme. 

Možda te zanima... Adele trenira i do tri puta dnevno:"Tijekom jednog nastupa prohodat ću i do 13 kilometara" Fitness

Koristi masažu za oporavak

Kada je u pitanju jačanje mišića, masaža je prava za Salmu. Smatra da je važno pronaći dobrog masera. Iako njezina maserka živi u Japanu, s vremena na vrijeme posjeti London pa onda Salma ide na masažu. 

"Ona je moje tajno oružje. Masaža daje kisik, aktivira cirkulaciju, održava mišiće zdravim i čvrstim. Masaža čini čuda za limfni sustavi i lice", rekla je Salma u intervjuu za Inquisitr

Možda te zanima... Iako ima niz prednosti masaža je u nekim slučajevima opasna po zdravlje Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.